Senčniki za avto za udobje potnikov

Ste vedeli, da smo v avtomobilu izjemno izpostavljeni sončnim žarkom? Ne le, da nam je zaradi njih vroče in nam ti neprijetno svetijo v oči, te,več škodujejo tudi naši koži. Avtomobilska stekla nas namreč ne ščitijo pred vsemi vrstami UV žarkov, zato marsikje priporočajo dodatno zaščito. Da bi se ubranili kožnim boleznim, imamo na izbiro sončno kremo ali senčnike, ki ravno tako pomagajo zmanjšati vpliv sonca. Seveda pa so senčniki za avto praktični tudi iz drugega vidika. Skrbijo namreč za to, da je potnikom na zadnjih sedežih bolj udobno.

Senčniki za avto ščitijo najbolj ranljive

Povsem jasno je, kdo se običajno vozi na zadnjih sedežih. To so naši najmlajši, torej tisti, za katere nas še posebej skrbi. Vsi starši hitro ugotovimo, kakšno težavo jim predstavlja sonce in tako se hitro namestijo senčniki za avto, s katerimi se jim pomaga k udobju. Količina UV žarkov, ki jih z leti sprejme naša koža, naj bi se akumulirala, zato prav izpostavljenost soncu v otroških letih, vpliva na pojave kožnih bolezni v odrasli dobi. In če vemo, da je otroška koža zaradi nezrelosti tudi bolj občutljiva kot koža odraslih, potem je jasno, da so senčniki za avto tako rekoč obvezna oprema.
Senčniki skrbijo, da otroci niso preveč izpostavljeni soncu. Pomagajo, da lahko v avtu mirno zadremajo, ne da bi jim pri tem sonce sijalo na oči – posebej je to pomembno pri dojenčkih in malčkih, ki še ne uporabljajo sončnih očal. Poleg tega pa senčniki za avto tudi preprečujejo pogled v notranjost avtomobila. Otroci imajo tako občutek varnosti, saj vedo, da jih drugi ne vidijo.

Kakšni naj bodo senčniki za avto?

Brezplačno lahko marsikje dobite promocijske senčnike, ki se namestijo z vakuumskim pritiskačem. Ti niso oblikovani po obliki stekel, zato ne nudijo popolne zaščite – sonce mimo njih še vedno prodira v notranjost in večkrat jih je potrebno prestaviti. Da bi bila zaščita čim boljša, pa naj se uporabijo tipski senčniki za avto. Ti se povsem prilegajo in ko jih namestimo, sploh ni videti, da jih uporabljamo – zdi se, kot bi bila zadnja avtomobilska stekla zatemnjena. Pogled iz notranjosti ven je kljub temu onemogočen, saj so narejeni iz perforiranega oziroma mrežastega materiala, torej bodo mali radovedneži takrat, ko so budni, lahko še vseeno brez težav opazovali okolico.

Če želite potnikom na zadnjih sedežih zagotoviti udobje in tudi zdravo življenje, potem naj bodo senčniki za avto vedno v uporabi!

Izpušni sistem vašega avtomobila je veliko več kot samo cev, ki štrli iz njegovega zadka. Poleg tega, da odvaja izpušne pline, regulira hrup, se postavlja z zmogljivostjo vozila in izboljšuje izrabo goriva. Preberite več …

Similar Posts: