Certifikat za spletno stran omogoča številne prednosti

Če se sprašujete, ali za svojo spletno stran resnično potrebujete certifikat, je odgovor: vsekakor! Poleg zaščite podatkov in garancije vam SSL certifikat zagotavlja še druge številne prednosti. Pred skoraj desetimi leti je Google na primer napovedoval, da bodo strani na spletu, ki delujejo na varnem protokolu, avtomatsko uvrščene višje.

Z uporabo omenjenega certifikata bo torej vaša spletna stran zaščitena. To pomeni, da ji bo dodatno zaupalo več obiskovalcev. Za vas pa to pomeni večjo obiskanost. Zaščitena spletna stran pa se torej uvršča višje med rezultati iskanj v Google iskalniku.

Varnost spletnih obiskovalcev

Če še vedno niste 100 %, ali je spletni certifikat zares dobra odločitev za vas, si morda zastavite nekaj ključnih vprašanj. Če boste na skorajda vsa odgovorili pritrdilno, potem se zanj vsekakor odločite.

Tovrstna vprašanja pa so:

  • želite, da spletni uporabniki povsem zaupajo vaši strani;
  • vam je varnost obiskovalcev, ki iščejo vašo spletno stran, pomembna;
  • vam je ključna uvrstitev spletne strani v iskalniku;
  • želite, da bi vaša spletna stran prikazovala obvestila v stilu NE varno;
  • ali uporabnikom na svoji spletni strani omogočate vpis osebnih oziroma finančnih podatkov.

Pridobivanje SSL certifikata

Spletni certifikat se lahko pridobi pri večini slovenskih ter tujih ponudnikov spletnega gostovanja. Na voljo je veliko dobrih ponudnikov, ki vam ponujajo različne vrste SSL certifikatov, in to po konkurenčnih cenah.

Če imate že pri kom urejeno gostovanje za svojo spletno stran, vam lahko ponudniki namestijo certifikat tudi brezplačno. Čim prej torej poskrbite za prehod na HTTPS, da ne boste po nepotrebnem izgubljali spletnih obiskovalcev ter se s tem uvrstite visoko v iskalniku Google.

Kateri SSL certifikat je dovolj primerna izbira

Verjetno ste se že odločili, da boste na svojo spletno stran namestili certifikat. Kljub temu pa ne veste točno, katerega torej izbrati in v čem je pravzaprav razlika. Verjetno bi večina med vami rada imela cenovno čim bolj ugodno rešitev – za spletno trgovino ali pa za spletno stran.

Povsem navadi spletni certifikat je na primer izdan relativno hitro. Preverja pa le, ali je domena vaša. Praviloma podpiše le glavno domeno in poddomeno. Lahko pa se odločite za izdajo certifikata samo za poddomeno.

Navadi spletni certifikat je izdan relativno hitro.

Kakšna je prihodnost certifikatov

Lahko torej rečemo, da je certifikat na spletni strani zagotovo nekakšen posredni kazatelj resnosti pa tudi verodostojnosti vsebin. Brskalniki si želijo čim več certificiranih spletnih strani. Na dolgi rok je torej plan, da bi se prikazovale samo spletne strani z nameščenim certifikatom.

Verjetno je, da bodo spletni certifikati v prihodnosti veliko lažje dostopni in večinoma brezplačni.

Similar Posts:

Close