Brez strežniških preobremenitev z VPS gostovanjem

Vsak začetnik ali star internetni mojster ve, da je vrsta gostovanja spletnih strani zelo pomembna. Pogosto se najprej odločimo za deljeno gostovanje, vendar nas njegova omejenost sčasoma jezi. Želimo biti namreč neodvisni od drugih uporabnikov in obenem želimo prosto razpolagati z zakupljenimi kapacitetami. Ne želimo se prilagajati kapricam drugih in svoj spletni posel omejevati. Pri urejanju spletne strani in dodajanju novih vsebin namreč želimo popolno svobodo. To nam za razmeroma nizek vložek ponuja VPS gostovanje.

Zakaj recite ne deljenemu gostovanju?

Pri deljenem, za razliko od VPS gostovanja, na strežniku gostuje večje število različnih uporabnikov in različnih spletnih mest. Število je odvisno od ponudbe ponudnika. Zaradi delitve razpoložljivih virov z drugimi uporabniki, je deljeno gostovanje najcenejša oblika hostinga. Posamezni paketi so omejeni in obenem ločeni od ostalih. V teoriji en uporabnik s svojo spletno dejavnostjo ne more vplivati na drugega naročnika. V praksi se to žal manifestira kot preobremenitev strežnika in počasno nalaganje vaše spletne strani. stran deluje počasneje in bolj rigidno. To obenem odganja potencialne stranke, kar pomeni izgubo profita. Po drugi strani VPS gostovanje privabi stranke.

Recite da VPS gostovanju

Pri VPS gostovanju gre za navidezni strežnik, kjer naročniki zakupijo določene strežniške kapacitete. Vsaka enota deluje neodvisno znotraj enega strežnika. Vse enote so programsko ločene in posledično ne vplivajo na delovanje drugih. Na ta način ne prihaja do preobremenitev strežnika ali počasnega delovanja spletnih strani. Mesečni stroški VPS gostovanja so sicer malce višji, vendar se na dolgi rok izplačajo. Spletno mesto bo namreč hitro delujoče in odzivno.

Večja spletna mesta in trgovine

Večja spletna mesta in trgovine ne smejo izbrati deljeno gostovanje, ampak VPS. Slednje je namreč duhamorno in velikokrat vpliva na zadovoljstvo obiskovalcev. V primeru, da je stran počasna in neodzivna, jo bodo stranke zapustile in se namenile drugam. To pomeni obenem takojšnjo izgubo dobička. Večje spletne trgovine z več tisoč izdelki potrebujejo hitro odziven strežnik, ki bo poskrbel za odzivnost in hitro nalaganje vsebine. Pri izbiri paketa gostovanja, je poleg izbire VPS pomembno tudi, da zakupite večjo količino razpoložljivih virov, saj jih boste v bodoče potrebovali.

Zaščitimo svoj novi pametni telefon Huawei. Največ poškodb ravno pride zaradi padcev.  Preberi več …

Kako izbrati pravega ponudnika za gostovanje spletne strani? Poglejmo, kaj je dobro upoštevati, da boste izbrali tisto, kar res potrebujete za svojo spletno stran. Preberi več …

Similar Posts:

Close