Jedilne mize – tudi masivne so aktualne

Nikakor si ne moremo zamisliti pravega doma brez jedilne mize. In nič ni lepšega kot za njo obedovati skupaj z našimi najbližjimi. Če je dovolj prostorna in pravilno nameščena, pa jo lahko uporabljamo tudi za druge aktivnosti. Druženje ob večerih za pravilno izbrano jedilno mizo je lahko prav tako nadvse udobno ter sproščujoče.

Brez jedilne mize pač ne gre

Jedilne mize so torej kosi pohištva, brez katerih pravi dom ne obstaja. So središče našega obedovanja, druženja, pogovarjanja, igranja in podobno. Okrog njih lahko počnemo veliko stvari, zato je prav, da pri izbiri tovrstnega pohištva pazimo na material, velikost in nenazadnje tudi na funkcionalnost. V zadnjem času so aktualne masivne jedilne mize, ki izpolnjujejo vse pogoje, ki zadostijo kvalitetni obliki jedilne mize (pohištvo volino.si).

Masivna orehova miza je dobra izbira

Jedilne mize so ponavadi narejene iz lesa, saj je to najprimernejša oblika materiala za izdelavo tovrstnega pohištva. Les je namreč izjemno trden material, sploh če je vrsta lesa primerno izbrana. Orehovina je izredno iskan les predvsem zaradi atraktivnega izgleda lesa. Ta je nadvse primerna tudi za izdelavo masivnih jedilnih miz. Les oreha je namreč srednje trden in trd. Je tudi žilav ter upogljiv, zato se dobro obdeluje. Prav tako pa orehovina sodi med najdragocenejše vrste lesa. Orehova korenina je del debla, iz katerega se izrezuje furnirje, ki so namenjeni najdražjemu pohištvu. Če torej želimo, da je naša jedilna miza res nekaj posebnega, potem je oreh pravi les, sploh če bomo imeli masivno orehovo jedilno mizo.

https://www.youtube.com/watch?v=vWjZr8BR0eA

Jedilne mize po naročilu

In ker res želimo zase nekaj posebnega, se najpogosteje odločimo za izdelavo jedilnih miz po naročilu. Te sodijo med najkvalitetnejše jedilne mize, saj so narejene izključno po naših željah, ki so ponavadi zahtevne in vnaprej dobro premišljene. Posebna skrb je namenjena lastnosti posamezne jedilne mize, med katerimi so najpomembnejše debelina vrhnje plošče, vrsta materiala vrhnje plošče, višina mize, noge, ki so ponavadi kovinske, ter vrsta premaza. Pri premazu se je dobro odločiti za lak ali olje. Slednje je odlična izbira, saj je potem vzdrževanje mize manjše. To v praksi pomeni, da moramo mizo ponovno premazati enkrat na leto. Potem pa sta tu pomembni še dostava in montaža. Vse je stvar domene med nami in med proizvajalcem.

Ste pred nakupom kotne sedežne garniture? Potem si preberite članek na to temo.

Similar Posts:

Close