Vodnik za nakup kotne sedežne garniture

Trenutno so najbolj popularne kotne sedežne garniture za dnevne sobe, saj izrabijo neizkoriščen prostor v kotnih delih. Večina takih garnitur pride v tri-sedežni konfiguraciji, ki jo preprosto postavimo v kot naše sobe in že smo pripravljeni na družbo s družino ali prijatelji. Seveda ni nujno, da kotne garniture postavimo v kot. Lahko jo imamo na sredini sobe, če seveda imamo za to prostor. V tem kratkem članku bi vam radi predstavili možne konfiguracije take garniture in na kaj moramo paziti pri nakupu.

Pozicija je pomembna

Kot samo ime navaja so kotne sedežne garniture mišljene za postavitev v kot sobe. Seveda moramo ob tem razmisliti, kje je najbolj optimalen prostor, ki ga bomo zapolnili. Ob tem moramo paziti da:

 • Imam dovolj prostora za hojo
  Ko smo se odločili za postavitev svoje kotne sedežne garniture, preverimo ali imamo dovolj prostora za hojo po sami sobi.
 • Ali je dovolj prostora za druženje
  Na sedežni garnituri se bomo povečini družili s družino in prijatelji ter obenem gledali tv ali počeli kaj drugega. Pri tem se prepričajmo, če imamo dovolj prostora za več ljudi, da se bomo lahko nemoteno družili.
 • Ali lahko odpiramo vrata in okna
  Velika sedežna garniture lahko hitro onemogoči odpiranje oken in vrat. Če se nam to zgodi jo bomo morali preseliti na drug konec sobe.
https://www.youtube.com/watch?v=OflS2En4pH8

Postavimo jo na sredino sobe

Za velike sobe je odlična ideja, če postavimo kotno sedežno garnituro v samo sredino. Seveda je to odvisno od oblike same sobe in prostora. Če nam uspe to izpeljati bomo ustvarili odličen kraj, kjer se bomo lahko pogovarjali z ljudmi bolj osebno in osredotočeno.

Različne oblike za različne namene

Kotne sedežne garniture lahko kupimo v vsem-znani L obliki ali pa tudi simetrični. Odvisno je od tega, kaj nam naš prostor dopušča. Za majhne sobi priporočamo simetrično garnituro za večje pa je najboljša v obliki črke L.

 • Majhne kotne sedežne garniture
  Če smo omejeni s prostorom ne pomeni, da smo z izbiro garniture. Lahko jih dobimo v vseh velikostih in oblikah izmed katerih je za majhne sobe najbolj popularne sofe brez naslanjalnikov za roke.
 • Velike kotne sadežne garniture
  Če se družimo s prijatelji ali imamo veliko družino potem je velika kotna sofa najboljša izbira. Hitro bo postala glavni kraj za vsa socialna srečanja in družinske dogodke.

Drsna vrata lahko vgradimo praktično v vse stene. Več informacij v našem članku na to temo.

Za prijetno vzdušje na vašem balkonu, terasi, vrtu, gostinskem lokalu, restavraciji ali hotelu si je pametno omisliti udobne vrtne stole modernih oblik za vas in vaše goste. Preberi več …

Similar Posts:

Close