Funkcionalne in privlačne otroške sobe

otroške sobe

Pri izbiri otroške sobe se je vedno treba ozirati na potrebe malčka. Med drugim ima pomembno vlogo starost otroka. A ne glede na leta mora imeti vsak otrok dovolj prostora za ustvarjanje, spanje, prav tako za shranjevanje najrazličnejših predmetov.

Na trgu so na voljo številni sestavi otroških sob, ki so izdelani tako, da lahko otrokom nudijo optimalno razmerje med vsemi funkcijami, ki jih mora opravljati vsaka prava otroška soba.

Pohištvo v otroški sobi

Pri nakupu nove otroške sobe je treba večjo pozornost seveda nameniti posameznim kosom pohištva.

  • Najpomembnejši del sobe je ležišče oziroma postelja. Ta mora biti postavljena na primerno mesto. Biti mora opremljena s primerno posteljnino.
  • Če otrok že hodi v šolo, je ključni del pohištva njegove sobe tudi pisalna miza ter pisalni stol. Oba elementa se morata otroku povsem prilegati. Če sta ergonomsko zasnovana, pa še toliko bolje.
  • V otroški sobi so zelo dobrodošle tudi primerno velike garderobne omare.
  • V sobo se lahko dobro poda komoda, v kateri otrok hrani najrazličnejše predmete. Na komodi pa so lahko privlačni dodatki, ki lepo okrasijo sobo.

Barve sten v sobi za otroka

Pri načrtovanju otroške sobe pomembno vlogo zavzamejo tudi barve na stenah. Stene so lahko povsem nevtralno obarvane, če je v sobi veliko pisanega pohištva. V nasprotnem primeru lahko posežemo po bolj intenzivnih oziroma živahnejših barvah.

pestro pohištvo za otroške sobe
Če smo za otroško sobo izbrali veliko pisanega pohištva, stene v sobi lahko pobarvamo v nevtralnih barvah. Drugače pa lahko otroško sobo popestrimo z izbiro živahnejših barv.

V primeru otroške sobe se na stenah zelo dobro obnesejo tudi pastelne barve, ki so ravno prav umirjene in dobro vplivajo na počutje mladostnika.

Razsvetljava v otroški sobi

Če želimo, da se bo otrok rad vračal v svojo sobo in se bo v njej tudi sicer dobro počutil, je treba poskrbeti tudi za primerno razsvetljavo. V sobi naj bo osrednja luč, ki visi s stropa. Prav tako je treba primerno razsvetljavo vključiti tudi na njegovo pisalno mizo.

Ideje za ureditev otroške sobe

Če je otroška soba dovolj velika, so v njej lahko prisotne še druge vrste luči, na primer privlačno zasnovana talna svetilka.

Drugi dodatki v otroški sobi

Primerno velika otroška soba je lahko dodatno opremljena še z drugimi kosi pohištva. Če otrok v svoji sobi pogosto gosti prijatelje, lahko v sobo namestite dodatne sedeže, ki so lahko kar v obliki prikupnih manjših taburejev.

Similar Posts:

Close