Tip uspešnega moškega

9775b38c6f8aa95668c5ba25f8421560

Pri moških, ki so se po položaju in zaslužku prebili prav v vrh, je nevarnost varanja največja. Izkušnje psihologov potrjujejo, da so pomembneži privlačnejši, z močjo postanejo seksi. Službena potovanja, kongresi in sejmi so priložnost za spogledovanje in zapeljevanje po načelu priložnost naredi tatu, storilec pa največkrat ni razkrit. Da so poklicno uspešni moški bolj izpostavljeni čarom nešteto občudovalk, je le ena plat. Karieristi morajo sebi in drugim nenehno dokazovati svojo moč. Pripada jim svet in s tem tudi ženske. Tak moški si izbere partnerico, s katero se lahko povsod javno predstavi zaradi njene mladosti ali lepote.

Ženska ne sme tekmovati z njim ali o njem dvomiti, kar je dokaj kočljivo – prej ali slej ga bo namreč spregledala in razgalila njegovo veličastnost. Zavedati se mora, da je uspešen moški zagledan v svoje vrline, in jih primerno poudarjati. Da ostane zvest, potrebuje stabilno partnerstvo, ki mu varuje hrbet. Za drugimi se namreč ozre takrat, ko išče potrditev sebe in svojih dejanj, zato mu mora partnerica, ki ga želi obdržati, diplomatsko dajati občutek, da je najboljši na vseh področjih.

 

Pasivni partner

Družabno življenje, izleti ob koncu tedna, sprejem gostov – tudi on je vedno zraven, toda le, če drugi vse načrtujejo in organizirajo. Sam ne zna vzeti stvari v svoje roke. Že za malenkosti potrebuje zunanje dražljaje in več kot očitno je, da se dobro ujema le s partnerico, ki prevzame aktivnejšo vlogo. Prav tu pa se skriva največja nevarnost za avanture. Ko je obdobje zaljubljenosti mimo, ona nima več veselja, da bi ga nenehno zapeljevala, zato preusmeri svojo dejavnost in energijo v poslovni uspeh, vzgojo otrok ali družabnost. Partner je vselej korak za njo, nemalokrat postane žrtev njene preobrazbe. Takšne okoliščine pa pri mnogo osamljenih ženskah prebudijo zaščitniški nagon – moški sam ne bo aktivno iskal priložnosti za skok čez plot, pustil pa bo, da ga osvoji odločna ženska, in je prešibak, da bi se ji uprl. Všeč mu je, da vzbuja poželenje, ne da bi moral dokazovati svoje vrline. Je partnerstvo s takšnim moškim lahko trajno? Pri njem je pomembno predvsem to, da ga ženska postopoma vključi v svoje dejavnosti in mu vedno znova pokaže, da ga potrebuje. Še zlasti, če se počuti odrinjenega zaradi otrok – naj bo prvi otrok med otroki, saj težko sprejme, da se žena več ukvarja z dojenčkom kot z njim.

Similar Posts:

Close