Preženimo strah pred temo z nočnimi lučkami

Dandanes ima veliko ljudi težave s spanjem. Težave lahko povzroča strah pred temo, ki je zelo značilen za otroke. Pojavlja pa se lahko tudi pri odraslih. Omenjene težave lahko preženemo z nočnimi lučkami za naš dom. Te je možno brez dodatne opreme priklopiti v katerokoli delujočo električno vtičnico. Sama lučka pa osvetli svojo okolico s pomirjajočo in mehko svetlobo, ki nam pomaga zaspati. Lahko pa jo tudi uporabimo na hodnikih in v drugih prostorih, kjer želimo ponoči izboljšati vidljivost, da si olajšamo hojo do stranišča ipd.

Niktofobija je stanje močnega strahu pred temo

Skoraj vsak otrok ima določen strah pred temo. To ni slaba lastnost, saj je človeštvo tisoče let varovala pred različnimi nevarnostmi, ki jo predstavlja temno okolje. Večina otrok ta strah skozi leta premaga. Lahko pa se zgodi, da se nadaljuje, ko je posameznik že odrasel. Omenjeno stanje je možno zdraviti na različne načine, vendar je dobro, da si samo izkušnjo olajšamo. Z uporabo nočne lučke lahko omilimo simptome niktofobije, da lažje zaspimo. Prakticiranje globokega dihanja in umiritev uma pomaga pri premagovanju omenjenega stanja. Našim otrokom pa lahko s postavitvijo nočne lučke olajšamo spanje, če jih je strah teme.

Današnja namizna svetila so zaradi svoje kompaktne oblike primerna za postavitev kamorkoli. To pa pomeni, da jih lahko uporabimo tudi na naši nočni omarici.

Namizna svetila služijo več namenom

Strah pred temo lahko tudi premagamo z namiznimi svetili. Ta lahko postavimo na skoraj vsako ravno in trdo površino. Če nas nenadoma postane strah teme, jih lahko prižgemo, da se pomirimo. So pa tudi zelo uporabna za nudenje zadostne svetlobe pri branju knjig ipd. Za uporabo so priporočena LED svetila za na mizo, saj porabijo zelo malo energije in se med delovanjem ne segrevajo. Tako lahko tudi otroško sobo opremimo z namiznim svetilom LED. Naš otrok pa tako lažje opravil svoje šolske naloge, prebiral knjige, se igral ipd.

Namizna svetila lahko uporabimo na nočni omarici

Današnja namizna svetila so zaradi svoje kompaktne oblike primerna za postavitev kamorkoli. To pa pomeni, da jih lahko uporabimo tudi na naši nočni omarici. Tako ne bomo potrebovali prižigati glavne luči v spalnici, če bomo morali opraviti potrebo. Obenem pa jih lahko usmerimo na svojo stran postelje, da ne zbudimo človeka, ki spi poleg nas. Sama svetilo nam bo nudilo dovolj svetlobe, da bomo brez težav zapustili spalnico iz kakršnegakoli razloga.

Nočne lučke lahko postavimo v različnih delih naše hiše

Uporaba nočnih lučk je možna tudi po hodnikih, kopalnicah ipd. Lahko jih uporabimo za osvetljevanje ključnih delov hiše, kot so stikala za prižig luči, prepreke v hodniku in še mnogo več. Postavimo jih lahko dobesedno skoraj kamorkoli v naši hiši, kjer želimo ohranjati tudi ponoči določen nivo vidljivosti. Izbiramo lahko tudi med lučkami z vgrajenim senzorjem, ki prižge luč, ko se stemni.

Similar Posts:

Close