Varna prva nosečnost po tridesetem letu

Zaradi kariere in načina življenja, se čedalje več parov odloči za prvo nosečnost šele po tridesetem ali štiridesetem letu starosti. Nekateri imajo nekaj težav z zanositvijo, nekateri pa zanosijo zelo hitro. Nekatere nosečnosti so brez težav in zapletov, pri drugih pa sta potrebna posebna nega in dodatna skrb. 

Zakaj zanositi čim kasneje?

Nekateri se odločijo za nosečnost v čim kasnejšem obdobju, saj želijo prej uživati v partnerskem odnosu. Želijo izkusiti vse prednosti, ki jih prinaša življenje brez otrok. Odločijo se za nakupe dražjih stvari, zidajo hiše, potujejo in se zabavajo, brez skrbi za otroke. Na prvo mesto postavijo sebe, saj menijo, da bo prihod otrok popolnoma spremenil njihov življenjski stil. Dejstvo je, da nosečnost in rojstvo zelo preoblikujeta posameznika, partnersko življenje in življenje nasploh. Ni pa nujno, da nosečnost poslabša odnose z drugimi.

Zakaj zanositi čim prej?

Dejstvo je, da kasneje, kot ženska zanosi, več težav ima lahko med nosečnostjo in porodom. Z vsakim letom se zmanjšuje število jajčec, ki so namenjeni oploditvi. Povečuje se tudi verjetnost za genetske bolezni. Povečuje se verjetnost za težave z zanositvijo, težave med nosečnostjo in za težave pri porodu. Obstaja možnost tudi težav z vzpostavitvijo dojenja. 

Preberite si še naslednji članek: Osebna rast omogoča produktivnejše življenje

Osebnostna rast lahko poteka na zavedni pa tudi nezavedni ravni.

Povečano tveganje za zdravstvene težave nosečnice

Zaradi kasnejše nosečnosti obstaja večja verjetnost za zdravstvena tveganja nosečnice. Pojavljajo se težave z visokim krvnim tlakom, možnostjo preklampsije, povečata se tudi verjetnost za sladkorno bolezen in trombozo. Pri starejših nosečnicah obstaja tudi večja verjetnost za prezgodnji porod ali težave z rastjo ploda. S starostjo se povečuje tudi možnost kromosomske napake ploda.

Preberite naslednji članek: Z opornicami preprečimo poškodbe gležnjev

Opornice za gleženj uporabniku nudijo dodatno podporo in zaščito gležnja in tudi pri športu pomaga lajšati bolečine.

Kako povečati verjetnost zanositve

Dejstvo je, da imajo že zelo mlade punce lahko težave z zanositvijo. Ne obstaja idealen scenarij, kjer bi vnaprej vedeli, da ne bo z nosečnostjo nobenih zapletov. Pomembno je, da ženska doživlja čim manj stresa. Obenem mora imeti zdravo prehrano in mora uživati dovolj kvalitetnih prehranskih dopolnil. Slednja poskrbijo za izgradnjo imunskega sistema in povečujejo plodnost.

Težave moških pri zanositvi 

Pri zanositvi imajo včasih težave tudi moški. Nekatere težave je možno odpraviti že z zmanjšanjem količine stresa in pritiska na moškega. Nekatere težave se da odpraviti s kvalitetnimi prehranskimi dopolnili. Za nekatere zaplete pa je potrebno obiskati strokovnjake za nosečnost, ki bodo pregledali spermo in ugotovili, v kolikor so tudi kakšni fizični vzroki za težave z zanositvijo.


Similar Posts:

Close