Nov način zdravega hujšanja

Kako deluje UN dieta

Prekomerna telesna teža nam lahko močno oteži življenje. Dalj, ko zanemarjamo svoje telo, težje bomo prišli nazaj v formo. Da bi pridobili idealno telesno težo, se moramo posvetiti svoji dieti. Hrana, ki jo užijemo, je najbolj pomemben faktor v ohranjanju forme in našega zdravja. UN dieta pa nam omogoča, da jemo, kar želimo in obenem izgubimo odvečne kilograme, ki jih ne potrebujemo. Poglejmo si nov način hujšanja, ki je varen, zdrav in je narejen za vsakogar.

Kako deluje UN dieta?

Prednost UN diete je ta, da nam omogoča, da jemo vse, kar želimo. To vključuje vso hrano, vključno s kruhom, sladkarijami in sadjem. Skrivnost je v tem, da so vrste hrane, ki jo lahko užijemo, deljene glede na dneve beljakovin, škroba, ogljikovih hidratov in sadja. Celotna dieta pa traja 90 dni.

UN dieta je izredno popularna po celem svetu
UN dieta nam omogoča, da jemo, kar želimo

Tak način prehranjevanja nam skozi prakso spremeni metabolizem. Ker se naše telo prilagaja različnih hrani skozi dneve, tedne in mesece, metabolizem deluje bolj aktivno in sčasoma izgubimo kilograme. 

Pravila prehranjevanja

UN dieta je izredno popularna po celem svetu. Temu je večinoma tako, saj nam dovoli uživati sadje in sladkarije ob določenih dneh. Pravilna razporeditev hrane je sledeča:

  • Dan 1: Uživanje proteinov
  • Dan 2: Hrana, ki vsebuje škrob
  • Dan 3: Uživanje ogljikovih hidratov
  • Dan 4: Čas za sadje

Pomembno je, da ne zamenjujemo reda vrste hrane, saj drugače ne bomo dosegli željenih rezultatov.

Kako se pravilno lotimo UN diete?

Čeprav smo zgoraj omenili osnovna pravila UN diete, obstaja še mnogo stvari, ki jih moramo upoštevati. Prva stvar, ki jo moramo vedeti je, da se moramo strogo držati zgornjega reda uživanja hrane. Dni ne smemo podaljševati ali jih zamenjati vrstni red. 

Zajtrk je prvi obrok v dnevu, zato moramo paziti, da:

  • Je vedno sestavljen iz sadja, skozi celoten proces hujšanja
  • Vedno pojejmo samo eno vrsto sadja in nikoli več kot 2 sadeža naenkrat. Torej, če bi radi jedli jabolko, lahko največ pojemo 2 jabolka.
  • Za zajtrk lahko pojemo tudi samo 1 banano, saj je sadež bogat v kalorijah in kaliju.

Uživanja vode je izredno pomembno

UN Dieta zahteva, da popijemo zadostno količino tekočin. To pospešuje proces metabolizma in zagotovi, da je naše telo vedno hidrirano. Priporočeno je, da popijemo vsaj 2 litra vode na dan.

Uživanja čaja in nesladkane kave je dovoljeno. Samo dieto prekinemo po 90 dneh. Takrat bi morali opaziti spremembe, ki se kažejo v izgubi teže. Za več koristnih nasvetov se lahko obrnemo na spletno stran www.fittijelo.com, kjer imamo mnogo strokovnih člankov in druge vrste pomoči na dosegu roke.

Nosečnost je razburljiva dogodivščina, ki praviloma traja 40 tednov. Vsak teden nosečnosti je zgodba zase. Preberi več …

Similar Posts:

Close