Tudi Iphone potrebuje redni servis in popravilo

Najpogostejša okvara pri telefonu Iphone je počeno steklo. Počen zaslon pomeni, da je telefon lahko delno ali popolnoma neuporaben. Zaslon je namreč na dotik, z vsako prasko in razpoko pa se del zaslona ne odziva več pravilno. Menjave stekla se raje ne lotite sami, saj boste lahko naredili nepopravljivo škodo. Raje obiščite serviserja in popravilo Iphona zaupajte strokovnjakom.

Pošljite telefon kar po pošti

Posebna prednost modernih servisnih poslovalnic je v tem, da lahko Iphone na popravilo pošljete kar prek pošte. S servisom se dogovorite, kdaj ga boste oddali na pošto ali kurirju. Vso nadaljnjo komunikacijo pa lahko opravljate prek klica ali prek smsa. V primeru, da potrebujete nadomestni telefon, pa obiščite poslovalnico. 

Preverite status popravila na spletu

Pri oddaji telefona prejmete tudi šestmestno številko, s katero lahko sledite statusu popravila kar prek spleta. Na ta način se ne obremenjujete s tem, v kateri fazi je popravilo Iphona in kdaj ga boste prejeli nazaj. 

Menjava zaščitnega stekla je hitra in enostavna

Menjava zaščitnega stekla pri usposobljenih serviserjih je hitra in enostavna. V kolikor razmišljate o tem, da bi zaslon zamenjali sami, tega raje ne storite. Lahko namreč toliko poškodujete ohišje in steklo, da naprava ne bo več uporabna. Steklo je namreč s posebnim lepilom pritrjeno na  ohišje. Raje pošljite Iphone na popravilo in ga prevzemite že čez nekaj ur.

Kako reagirati v primeru razlitja tekočine po telefonu?

V primeru razlitja tekočine, ne zganjajte panike, temveč telefon najprej obrišite, nato pa odnesite na servis. Lahko ga sicer položite za nekaj časa v posodo z rižem, vendar slednji ne bo popil dovolj tekočine, da bi rešil mobitel. Serviserji vodne poškodbe rešijo s pomočjo ultrazvočnega čiščenja. Telefon najprej popolnoma razstavijo, nato pa iz njega vzamejo matično ploščo. Ploščo položijo v ultrazvočni čistilnik, ki z mikrovalovi odstrani vse vodne delce.

Katere podatke potrebuje serviser?

Ko odnesete Iphone na popravilo , serviser od vas potrebuje samo kodo za zaklepanje in morebitno pin kodo. Vsebine na sami napravi serviser ne bo izbrisal, saj ga vsebina ne zanima. Odpravil bo vse mehanske poškodbe in dodal nadomestne dele, kjer je to potrebno. Od vas potrebuje samo kodo za odklepanje, da lahko po servisu preveri, ali telefon deluje. Povečini preverijo, ali naprava opravlja klice ter ali kamera deluje pravilno ali ne.

Similar Posts:

Close