Preveri domeno in nezasedeno čim prej registriraj

Če se odločate ustvariti svojo spletno stran, boste morali nujno poskrbeti tudi za domeno. Pomembno pa je ob tem tudi to, da veste, kako se preveri domeno, da ta morda že ni zasedena. A še preden boste to preverili, si boste morali omisliti ime ter končnico zanjo. V primeru, če je že zasedena, si boste pač morali izbrati drugo ime, v nasprotnem primeru pa jo čim hitreje registrirajte, da vas ne bo prehitel kdo drug.

Seveda pa se tudi to – da je nekdo že registriral domeno – dogaja. Zagotovo niste edini, ki ste prišli na noro dobro idejo o določenem imenu za domeno. Kaj narediti, ko izveste, da je domena zasedena oziroma da ni več prosta? Ena od možnosti je, da jo odkupite od njenega trenutnega lastnika. Vedite pa, da vas to lahko stane kar nekaj denarja.

Kako poiskati prosto domeno?

Svojo izbrano domeno raje nekoliko preoblikujete oziroma predrugačite

Ko se preveri domeno in ugotovi, da je ta že zasedena, je to lahko precej zoprna zadeva. Da bi zasedeno domeno odkupili, bi vas torej to najverjetneje stalo kar nekaj denarja. Še najboljša rešitev je morda kar ta, da raje izbrano domeno nekoliko preoblikujete. Dodajte kakšno besedo ali pa kakšno odvzemite. Lahko se poigrate še z drugimi izrazi. 

Na spletu obstajajo takšna orodja, s katerimi lahko zelo hitro preverite, ali je vaša izbrana domena še na voljo ali ne. Na takšen način si lahko prihranite kar nekaj časa, ne nazadnje tudi slabo voljo.

Proste domene
Na spletu obstajajo orodja, s katerimi lahko preverite, ali je izbrana domena še na voljo.

Po registraciji domene poiščite ponudnika spletnega gostovanja

Ko ste preverili domeno ter ugotovili, da je prosta, ste jo zlahka lahko registrirali. Kaj pa sledi potem? Morali boste poiskati primernega ponudnika za spletno gostovanje oziroma hosting. Tja boste namreč postavili svojo spletno stran.

Kaj pa sploh je spletno gostovanje? Gre za najem spletnega prostora. To je izjemno podobno, kot če bi na primer odpirali svojo prodajalno, a bi morali pred tem najeti določen poslovni prostor.

So vse najboljše domene res že zasedene

To vprašanje bi si v resnici lahko postavili že na začetku, a smo ga raje ohranili za konec. Dejstvo je, da je na svetu registriranih že več kot 25 milijonov domen s končnico .com. Dnevno pa se na novo registrira več kot pa 23 000 novih .com domen. Kljub temu pa to še nujno ne pomeni, da so vse najboljše že zasedene.

registracija spletne domene
Spletna stran potrebuje tudi ime oz. domeno.

Similar Posts:

Close