LCD led monitor – primerna velikost

LCD led monitor je najboljša izbira, kadar potrebujete dober zaslon za delo ali tudi za prosti čas. Prikaz grafike oziroma slike bo namreč odličen – če uporabljate tudi dobro grafično kartico. Kakovost namreč ni nikoli odvisna zgolj od samega ekrana!

Kakšen LCD led monitor izbrati?

Ko kupujete nov LCD led monitor, se v prodajalni ne odločajte na podlagi prikaza slike, ki je trenutno na ogled, temveč na podlagi karakteristik samega ekrana. Potrebno je vedeti, da je slika namreč odvisna od več dejavnikov, in če je ekran priključen na boljši ali slabši računalnik, kot ga imate doma, bodo razlike bistvene.

Prav tako se ne odločajte vedno na podlagi znamke. Najbolje zveneča imena niso nujno tudi tista, ki ponujjo primerno kakovost za primerno ceno. Prodajalca povprašajte po tem, kateri LCD led monitor vam priporoča glede na to, v kakšne namene ga boste uporabljali in kakšno je vaše delo. Če želite zgolj običajen monitor za domačo uporabo, je povsem nesmiselno, da vanj vložite veliko – raje poskrbite za boljši računalnik, pa bo učinek boljši.

Od tega, kaj delate, je odvisna tudi velikost monitorja. Če ste navajeni manjšega zaslona, saj ste doslej uporabljali klasičen prenosni računalnik, potem ni potrebe po velikih dimenzijah. Očitno vaše delo ni takšno, da bi zahtevalo večji “pogled”. Če je računalnik vaše glavno delovno orodje in uporabljate na njem množico programov ali se ukvarjate s spletom, grafiko, videom in podobno, pa potrebujete več. 22 ali 24 palčni monitor vam morda ne bo dovolj in boste želeli še večjega! Seveda pri izbiri velikosti ne pozabite vzeti v poštev velikosti vašega delovnega prostora. Monitor čez celo mizo je morda videti odlično, a če je vaša delovna soba majhna, se zaradi velikega zaslona ne boste počutili dobro. Delo bo težje, namesto lažje.

Kakšne funkcije naj ima LCD led monitor?

Tudi različne funkcije so odvisne od vašega dela oziroma potreb. Manjši monitorji so lahko vrtljivi, vsi pa so nastavljivi po višini. Pomembno je, na kaj vse lahko monitor priklopite in s katerimi napravami ga lahko povežite – pazljivi bodite glede različnih vrst vhodov. Ne zanemarite niti formata, ki je za posamezne specifične oblike dela, na primer film, še kako pomemben. Sicer pa velja, da izberite dobro ločljivost, preizkušeno kakovost in zmerno ceno, poleg tega pa ne pozabite na garancijo.

Velik monitor pa potrebujejo tudi izdelovalci spletnih strani. Ti potrebujejo tudi gostovanje spletnih strani in VPS gostovanja so vse bolj aktualna. Več o tem si preberite tako, da sledite povezavi.

Similar Posts:

Close