Praktičen pripomoček za nemoteno uporabo mobilnega telefona

Ste že slišali za mobilno baterijo oziroma power bank? To je izjemno praktičen pripomoček za zagotavljanje nemotene uporabe vašega mobilnega telefona, tablice oziroma katere koli druge naprave na baterije. Omogoča energijo, ki je potrebna za delovanje najrazličnejših digitalnih naprava z napajanjem preko USB vhoda – s pomočjo priloženega USB napajalnega kabla.

Powerbank
Powerbank je izjemno praktičen pripomoček za zagotavljanje nemotene uporabe vašega mobilnega telefona, tablice oziroma katere koli druge naprave na baterije.

Power bank je neredko označen tudi kot eksterna oziroma zunanja baterija za telefon. Je popoln in zanesljiv vir rezervne energije. S pomočjo takšnega izdelka svojo napravo lahko polnite med sprehodom ali kjer koli na poti. Izdelek je še posebej dobrodošel tam, kjer nimate dostopa do omrežnega polnilca.

Power banki različnih proizvajalcev

Na trgu so vam na voljo različni tipi power bankov. Med seboj se ne razlikujejo samo po proizvajalcu. Lahko so različnih kakovosti in varnosti. Navzven najbolj opazna razlika pa je energijska kapaciteta ter število polnilnih izhodov. Energijska kapaciteta vam pove, kolikokrat boste lahko svoj telefon napolnili in koliko naprav lahko polnite istočasno. Največja razlika, ki je očem skrita, pa je v varnostnih mehanizmih in vgrajenih akumulatorjih. Varnosti mehanizmi preprečujejo poškodbe zaradi nepravilnega polnjenja in/ali praznjenja.

Kje in kako se uporablja power bank?

Power bank lahko uporabljate povsod tam, kjer ni možnosti polnjenja telefona in drugih naprav po običajni poti oziroma s polnilcem. Zelo dobrodošel je torej v naravi, v hribih, na potovanju, morju, sprehodu. Mobilna baterija se lahko uporablja za polnjenje pametnega telefona, tablice ter podobnih pametnih naprav. Kompatibilen je z vsemi napravami, ki se lahko napajajo preko kabla USB.

Pri uporabi power banka je dobro vedeti tudi, kaj pomeni polnilni tok. Ta pove, kako hitro lahko power bank eksterna baterija napolni izpraznjeno baterijo vaše naprave. Polnilni tok mora biti povsem skladen s predpisanim minimalnim polnilnim tokom naprave, ki jo nameravate polniti. Ključna informacija je še ta, da je napravi ob nakupu priložen tudi kabel za polnjenje. Kljub temu lahko še vedno uporabljate originalni USB kabel, ki ste ga dobili ob nakupu telefona ali druge naprave.

In kakšna je življenjska doba power banka? Dejanska dosežene življenjska doba je odvisna zlasti od okoliščin uporabe. Večina takšnih naprav praviloma doseže nekje do 500 polnilnih ciklov.

Similar Posts:

Close