Bolj varno delovanje naše spletne strani s SSL certifikatom

Doba informacijske tehnologije nam je prinesla mnoge ugodnost. Tako je možno poslovati popolnoma in izključno preko naše spletne strani, ki strankam nudi vse storitve in artikle, ki jih lahko dobijo z obiskom naše fizične poslovalnice. Res pa je, da je na spletu tudi veliko nevarnosti, ki ogrožajo varnost strežnikov, naše spletne strani, ter tudi uporabnike samega spleta. Teh nevarnosti je veliko, vendar jih lahko močno omejimo z varnostnimi protokoli, ki nam jih nudijo SSL certifikati. Obenem pa tako tudi zavarujemo bančne in druge podatke naših strank, ki na naši strani opravijo nakup.

Certifikat SSL
Certifikat SSL zmanjša možnost prevar lažnih spletnih strani

Certifikat skrije podatke pred nepridipravi

Dejstvo je, da vsak trenutek po spletu krožijo številni nepridipravi, virusi in druge nevšečnosti, ki iščejo razne načine zlorabe naših podatkov. Pred tem nevarnostim se lahko zavarujemo z uporabo požarnega zidu in protivirusnega programa. To pa nam ne pomaga, če si lastimo spletno stran, kjer prejemamo plačila za naše produkte in storitve. Seveda je uporaba programov za zaščito našega računalnika vedno priporočena, vendar te ne bodo zaščitili naše spletne strani.

SSL certifikat se namesti na strežnik, kjer naša spletna stran tako rekoč deluje. Ta pa omogoča, da pretok informacij med obiskovalcem naše strani in strežnikom postane nevidna. Tako nepridipravi ne morejo prisluškovati in spremljati plačila naših strank, ter za njimi drugače vohuniti. 

Certifikat SSL zmanjša možnost prevar lažnih spletnih strani

Zadnje čase je možno opaziti vedno večje število spletnih strani, ki se lažno predstavljajo. Tako lahko nekdo naredi popolnoma enako kopijo naše strani. Naše stranke pa bodo zavedene in bodo opravile nakup pri prevarantu, ki jih bo ogoljufal. To seveda meče slabo luč na naše podjetje, kar lahko privede do upada prometa in širitvi slabega glasu o našem načinu poslovanja.

SSL certifikat pa onemogoča takšne prevare. To stori tako, da v brskalniku, kjer je izpisana naša domena, na začetku URL naslova prikaže zeleno ključavnico. To pomeni, da je stran preverjena in avtentična. Če te zelene ključavnice ni, pomeni, da spletna stran ni zavarovana; vse informacije so tako vidne možnim goljufom. 

Večja varnost spletnih plačil preko povezave HTTPS

Pri nudenju plačilnih možnosti našim strankam, moramo biti zelo natančni in previdni. Tako je vedno priporočljivo, da uporabljamo protokol HTTPS, ki nakazuje, da je povezava med računalnikom obiskovalca in našo spletno stranjo zaklenjena z enkripcijo.

HTTPS protokol je mogoč samo z uporabo SSL certifikatov. Ko certifikat namestimo na strežnik, se protokol povezave iz HTTP spremeni na HTTPS. Pomembno se je zavedati, da večine plačilnih sredstev dandanes sploh ni več možno ponuditi na naši spletni strani, če ne uporabljamo protokola HTTPS.

Priporočeno je, da si gostovanje, domeno in SSL certifikat zakupimo vse na enem mestu. To pa omogočajo boljši ponudniki omenjenih storitev, kot je PlusHR. Omenjena strategija je priporočena zato, ker bomo tako veliko lažje reševali težave, podaljšali domeno, izbrali boljši strežnik ipd.

Preberite si več o tem, kako Preveri domeno in jo čim prej registriraj.

Preberite si tudi Certifikat za spletno stran omogoča številne prednosti.

Similar Posts:

Close