Nedostopni podatki na trdem disku

Dandanes je moderno življenje posameznika vedno bolj digitalizirano. To pomeni, da imamo vedno več podatkov shranjenih na trdem disku, SSD-ju, USB ključu in podobnih napravah. Obenem pa se poslovni svet vedno bolj zanaša na računalniško tehnologijo, da ohranja svojo konkurenčnost z ostalimi panogami. Res pa je, da se hitro lahko zgodi, da se računalnik pokvari. Tako izgubimo dostop do naših videov, glasbe, pisarniških datotek ipd. V tem primeru nam reševanje podatkov iz diska ponovno omogoči, da dostopamo do naših najbolj pomembnih digitalnih vsebin.

Strojne okvare trdega diska so zelo pogoste

Novi trdi diski so izredno zanesljivi in delujejo dolgo časa. Velikokrat pa se sam spominski medij v računalniku med delovanjem pregreva, ali pa ga onesposobi električni udar. Starejši trdi diski so tudi zelo nezanesljivi, saj lahko prenehajo delovati kadarkoli. Strojne okvare so tako zelo pogoste med starejšimi računalniki v podjetjih, kot tudi v mnogih domovih. V tem primeru moramo koristiti storitev reševanja podatkov iz diska, da prenesemo vse datoteke in druge podatke s starega medija na nov zunanji trdi disk, SSD ali drug spominski medij.

Tako nam reševanja podatkov omogoča, da:

  • V podjetjih hitro rešimo ključne informacije, ki jih potrebujemo za delovanje
  • Vse datoteke prenesemo s starega pokvarjenega medija na nov, delujoč disk
  • Zaščitimo poslovne in osebne računalnike pred izsiljevalskimi virusi in nezaželeno programsko opremo

Logične okvare prizadenejo skoraj vsakega uporabnika

Druga vrste okvare trdega diska ali SSD-ja pa je logične narave. S tem je mišljeno to, da je napaka nekega programa ali operacijskega sistema onemogočila dostop do podatkov na spominskem mediju. To napako lahko povzročijo tudi virusi, ki nam nalašč pokvarijo operacijski sistem ali povzročijo drugo škodo. Možno pa je tudi, da okvarjeni gonilniki onemogočajo računalniku, da se primerno zažene. Reševanje podatkov iz diska je tudi v tem primeru možno in je velikokrat lažje, kot v primeru strojne okvare. 

Reševanje podatkov s SSD-ja je tudi zelo pogosto

SSD diski imajo sposobnost izredno hitrega branja in pisanja podatkov na sam medij. Slabost pa je ta, da imajo omejeno število zapisov. Čeprav ne vsebujejo mehanskih delov, so SSD diski vseeno občutljivi na različne dejavnike. Vročina, električni udari, vlaga in drugi elementi lahko poškodujejo SSD disk do te mere, da ne moremo z njega prebrati informacije.

Reševanja podatkov iz diska v tem primeru poteka malo drugače, vendar je vseeno možno. Ker ima vedno več prenosnikov in namiznih računalnikov vgrajene SSD diske, je zahteva po reševanju podatkov z njih vedno večja. Strokovnjaki v podjetju www.kotar.si imajo vse potrebne tehnologije in znanje, da opravijo tudi najbolj zahtevno reševanje.

Similar Posts:

Close