Konopljin čaj za ugodno pripravo na spanec

Priprava čaja iz konoplje

Pred spanjem veliko oseb rado zaužije topel čajni napitek, ki je lahko narejen tudi iz konopljinih vršičkov ali listov. Takšen čaj nas lahko prijetno pomiri in tako ugodno pripravi na spanec. Tovrstni čaj nekateri priporočajo kombinirati s CBD kapljicami.

Konopljin čaj vsebuje veliko dobrih učinkovin, kot so terpeni, kanabinoidi in flavonoidi. Napitek se hitro absorbira v telo. Kljub temu pa se sestavine precej počasi sproščajo. Sprostitev se zato pričakuje čez približno uro po zaužitju.

Učinki čaja iz konoplje

Učinki konopljinega čaja so lahko zelo različni. V prvi vrsti je takšen napitek sprostitveni. Prav tako antioksidativni, deluje proti tesnobi, zmanjšuje slabost, vnetja, izboljša zdravje srca ter ožilja.

Čaj iz konoplje ima mnoge blagodejne učinke na zdravje.
Čaj iz konoplje ima močne učinke na zdravje, ker je antioksidativen, deluje proti tesnobi, zmanjšuje slabost in vnetja, in blagodejno vpliva na srce in ožilje.

Vse sestavine, ki jih vsebuje čaj iz konoplje, niso topne v vodi. To na primer velja za kanabinoide. Če pa v čaj dodamo še maščobo, se v njem raztopijo tudi takšne sestavine. Ti imajo skupaj z drugimi snovmi lahko močne učinke na naše zdravje. V čaj je pametno dodati še nekaj rastlinskega mleka, malo kokosove maščobe ali pa surovega masla.

Ročno nabiranje konopljinega čaja

Na trgu lahko kupite čaj, ki je ročno nabiran iz konoplje. Čaj se praviloma nabira na začetku cvetenja, mlade cvetove ter konopljine liste. Prav tako se za čaj lahko nabira tudi zrelo konopljo. To pomeni, da so nam na voljo tako mladi listi rastline kot čaj zrele konoplje.

Konopljini listi ter cvetovi se sušijo naravno, in sicer v senčnem ter zračnem prostoru pod 40 stopinjami Celzija.

Recept za pripravo konopljinega čaja

Obstaja kar nekaj različnih receptov za pripravo čaja iz konoplje. Med seboj se razlikujejo zlasti v času namakanja rastline v vroči vodi. Nekateri strokovnjaki priporočajo, da je čas namakanja krajši. V tem času se namreč izločijo vse učinkovine, okus pa je zato precej boljši.

Kako pripraviti odličen konopljin čaj? Oglejte si recept.

Za eno skodelico potrebujemo približno ščepec suhega konopljinega čaja ali del vršička, dva decilitra vrele oziroma vroče vode, malo mleka ali pa za lešnik velik del kokosovega masla.

Čaj za prebavo

Čaj iz konopljinih vršičkov naj bi ugodno vplival tudi na težave s prebavo. Lajšal naj bi bolečine, ki se pojavijo s krči ter opravlja zaprtje. Odpravljal naj bi tudi zgago ter povišan nivo želodčne kisline.

Similar Posts:

Close