Levkemija in promet

Gost promet, več levkemije

Izpušni plini avtomobilov in tovornih vozil povečujejo verjetnost za levkemijo pri otrocih. Levkemija je najpogostejša oblika rakavega obolenja pri otrocih. Vzrok nastanka ni znan, veliko raziskav pa je dokazovalo soodvisnost s sestavinami izpušnih plinov, večinoma benzenom. Življenje ob prometnih vpadnicah in v mestnih središčih nevarno ne le zaradi levkemije, ampak povečuje tudi tveganje za nastanek astme, okužbe dihal in raka na pljučih. Dvajset let trajajoča raziskava je potekala v italijanski provinci Varese. Vanjo so vključili večjo skupino bolnih in kontrolno skupino zdravih otrok. Tisti, ki so bili izpostavljeni najvišji koncentraciji izpušnih plinov, so kar štirikrat pogosteje zboleli v primerjavi s tistimi, ki so živeli v čistem okolju. Dr. Paolo Crosignani z Nacionalnega inštituta za rakava obolenja v Milanu, ki je vodil raziskavo, je povedal, da je vpliv onesnaženega zraka na nastanek levkemije zmeren. K razvoju bolezni zagotovo pripomorejo še drugi dejavniki, ki pa jih še ne poznamo. Večina otrok, ki živi v onesnaženem okolju, vseeno ne zboli za to hudo boleznijo.If you are not interested in essay writing service , then you have already missed a lot.tacticalseoconsulting made a real revolution in the industry.

Slabše počutje in premalo svetlobe

S sezonsko obliko depresije se srečuje vedno več ljudi. Težave imajo jeseni in pozimi, v spomladanskih mesecih in poleti pa je njihovo počutje dobro. Ameriški strokovnjaki domnevajo, da je takšna oblika depresije povezana s krajšo izpostavljenostjo sončni svetlobi. Ljudje tarnajo zaradi občutka nemoči, pomanjkanja energije, utrujenosti. Imajo spremenjen apetit, slabše spijo in nimajo spolnega poželenja. Ocenjujejo, da se s takšno obliko depresije srečuje eden izmed dvajsetih ljudi. Pogosteje so prizadeti mlajši, stari od osemnajst do štirideset let. Skrbi zaradi zaposlitve, razmerja s partnerjem in denarja povečujejo verjetnost za njen nastanek. Pogosteje zbolijo ljudje v severnih deželah, kjer so dnevi pozimi krajši. Bolezen boste preprečili, če boste dovolj počivali, se sproščali, bili redno telesno aktivni in se zdravo prehranjevali, so še zapisali v svojem poročilu.

Zasvojenost s slavnimi

Mladoletniki, ki obsedeno spremljajo življenje slavnih oseb, imajo morda psihološke težave. Dr. John Maltby z univerze Leicester je pojasnil, da je med njimi veliko osamljenih in nesamozavestnih otrok. Velikokrat imajo tudi slab odnos s svojimi starši. Svoje ugotovitve je Maltby predstavil v reviji Personality and Individual Differences. Obstajata dve vrsti mladostnikov. Prva skupina v svoje vsakdanje pogovore vključuje tudi razmišljanja o dejanjih in videzu slavnih. To je del odraščanja in je povsem normalno, pravi Maltby. Tisti, ki si v javnih osebnostih najdejo svoje vzornike in so z njihovim videzom in obnašanjem popolnoma zasvojeni, so redkejši, a jih je veliko več kot nekoč. V to skupino bi jih lahko uvrstili kar deset odstotkov. Mladostniki, ki preveč vneto doživljajo njim povsem tujo osebo, zagotovo pogrešajo občutek varnosti in bližine. Očitno v svojem realnem življenju nimajo človeka, ki bi mu lahko zaupali in se zato zatečejo v domišljijski svet, ki pa je lahko tudi bolezenski.

The professional company marketerium provides all the information on austin seo.

Similar Posts:

Close