Odličen dodatek za vsak avtomobil

Gumijasta korita za prtljažnik avta

Uporabnost našega vozila je v veliki meri odvisna od velikosti prtljažnika. Uporabljamo ga skoraj vsak dan, saj vanj odlagamo živila, orodja in mnoge druge stvari. Preproga v prtljažniku je vsak dan izpostavljena raznim fizičnim silam kot tudi madežem. Zato se sčasoma obrabi, saj se pojavijo raztrganine in druge poškodbe. Veliko bolje je, če uporabimo korito prtljažnika avtomobila, ki zaščiti preprogo in prepreči, da bi sčasoma postala umazana ter polna različnih vizualnih nepravilnosti. Namestimo ga lahko v prtljažnike manjših kot tudi večjih jeklenih konjičkov ter tovornih in drugih vozil.

Ostri in težji predmeti poškodujejo avtomobilski prtljažnik

Skoraj nemogoče se je izogniti, da občasno v avtomobilu prevažamo težje, ostre in druge predmete, ki lahko resno poškodujejo dele plastike in preprogo v prtljažnem delu našega avta. Enako velja, če na izlet vzamemo svojega psa, saj bo skoraj sigurno s kremplji pustil odrgnine v prtljažniku. Enako velja za živila, ki pustijo mastne madeže, ki se sčasoma zažrejo v blago preproge in povzročajo madeže. Te sčasoma prično izpuščati neprijetne vonjave, odstraniti pa jih je dokaj težko. 

Gumijasta korita za prtljažnik preprečujejo poškodbe preproge, ko s seboj vzamete psa.
Gumijasta korita za prtljažnik avtomobila varujejo prtljažnik pred madeži in odrgninami, če s seboj na izlet peljete svoje pse.

Vsem omenjenim in drugim težavam ter nevarnostim se je mogoče izogniti z uporabo korita za prtljažnik avtomobila. Nekatere izvedbe imajo tudi izvlečni zaščitni del, ki ga povesimo na odbijač avtomobila. To omogoča, da psi in druge domače živali ne poškodujejo odbijača in drugih pomembnih avto delov.

Izredno vzdržljiva guma

Večino korit prtljažnik avtomobila je narejenih iz izredno močne gume. To ni navadna guma, ampak je dodatno ojačana, saj poleti ne prične izpuščati vonjav ter ne postane mehka. Pozimi pa se, zaradi nizkih temperatur, ne strdi in prične pokati. To omogoča, da lahko korito uporabljamo v vsaki sezoni, kot ga tudi izpostavljamo vlagi, težkim predmetom in podobno.

Gumijasta korita za prtljažnik avtomobila imajo tudi proti-zdrsno površino. To pomeni, da so narejena tako, da preprečujejo premikanje predmetov, ki se nahajajo na njihovi površini. To je uporabno v primeru, da prevažamo lažje predmete, ki niso dobro zavarovani v vozilu. Seveda pa je vedno priporočeno, da primerno zavarujemo prtljago, ki bi lahko poskakovala po prtljažniku med vožnjo avtomobila.

Čiščenje korita za prtljažnik avtomobila je preprosto

Velika prednost vseh korit za prtljažnik avtomobila je preprostost čiščenja. Gumijaste in vinilne izvedbe je mogoče zelo hitro oprati. V večini primerov ni potrebe po uporabi čistil. Dovolj je že curek vode, saj se umazanija težko oprime trde gumijaste površine.

Kako očistiti prtljažnik? Vrhunska zaščita za prtljažni prostor avtomobila.

Za vinilne izvedbe korit pa velja enako. Če pogosto prevažamo tekočine ali živila, je priporočljivo, da izberemo korito za prtljažnik našega avtomobila, ki ima privzdignjene robove. S tem zagotovimo, da ne bo prihajalo do izlitja tekočin ali drugih snovi, ki bi lahko povzročile madeže in druge neprijetnosti.

Similar Posts:

Close