Različne vrste avtomobilskih nosilcev za kolesa

Strešni nosilci za kolesa

Nosilci za bicikle so vse bolj priljubljena izbira kupcev, saj lahko zelo dobro poskrbijo za preprost prevoz koles, ne da bi jih morali nalagati v prtljažnik vozila. Ko vas zanimajo avtomobilski nosilci za kolesa, pa morate biti pri izbiri pozorni na številne dejavnike. Na trgu so namreč na voljo nosilci za kolesa različnih tipov, zato je najbolje, da spoznate kar vse.

Avtomobilski nosilci za bicikle se lahko delijo v tri podkategorije. To so strešni nosilci, nosilci na prtljažnih vratih in nosilci na vlečno kljuko. Slednji zahtevajo, da so kolesa nameščena v utorih na ploščnih nosilci in so pritrjena s namenskimi trakovi.

Primerjava različnih vrst avto nosilcev za bicikle

Nosilci za kolesa, ki so del avta, so lahko strešni, za vlečno kljuko ali za na prtljažna vrata. Avtomobilski strešni nosilci za kolesa se nameščajo na prečke. Te so ozko oblikovane in za shranjevanje zelo preproste. Omogočajo sila preprost dostop do prtljažnika avta. Montaža pa je v primerjavi z drugima tipoma nekoliko bolj zahtevna. Seveda je tudi samo nameščanje koles na streho avtomobila v tem primeru malce bolj zahtevna fizična naloga. Še zlasti tedaj, ko je avto nekoliko višji.

Nosilci za kolesa na vlečno kljuko
Vzemite svoja kolesa kamorkoli želite! Nosilci za kolesa na vlečno kljuko so enostavna in varna rešitev za prevoz vaših koles.

Nosilci za vlečno kljuko avta so za nameščanje bolj preprosti. Slabost takšnih nosilcev za bicikle pa je ta, da obstaja večja nevarnost, da bi se kolesa med prevažanjem lahko umazala. Tudi montaža ni najbolj preprosta.

Nosilci za kolesa za prtljažna vrata avta pa so torej pritrjena neposredno na prtljažna vrata, in sicer s pomočjo vzvodov iz jekla s površinami iz gume. Zagotavljajo lahko povsem nemoten dovoz do garaž in podzemnih parkirišč.


Preberite si še naslednji članek: Zaščita platišč za vsak avtomobil

Majhne nevšečnosti, kot so praske, odrgnine in druge poškodbe, hitro vplivajo na videz vozila. Enostavna, a učinkovita rešitev za zaščito platišč so posebni trakovi, ki preprečujejo neposreden stik kovinskih platišč z robniki, letajočimi kamenčki in drugimi nevarnostmi vsakdanje vožnje.

Funkcije in nosilnosti nosilcev koles za avtomobile

Med uporabnejše funkcije nosilcev koles za avte zagotovo sodi zlaganje. To se nanaša predvsem na nosilce za vlečno kljuko avta. Ključavnica je funkcija, po kateri se vam splača poseči predvsem tedaj, kadar se odpravljate na nekoliko daljše potovanje z več postanki.

Nosilec za kolo GreenValley SmartRider

Nosilnost omenjenih nosilcev je odvisna predvsem od same značilnosti njihove konstrukcije. Prav tako tudi od materialov, iz katerih so avtomobilski nosilci za kolesa narejeni. Za največje obremenitve je tako nujno potrebna bolj robustna konstrukcija nosilcev. Nosilci za tovor od 30 do 50 kilogramov se najpogosteje nameščajo kar na vlečno kljuko avta ali pa na zadnja vrata.

Similar Posts:

Close