Prostor je dragocen – prihranimo ga z drsnimi vrati

Naš prostor je dragocen. Moderna gradnja in izraba prostora stremi k čim večjemu izkoristku prostora. Eden izmed načinov kako lahko izkoristimo prostor je vgradnja drsnih vrat. Običajna, klasična vrata zasedejo veliko prostora ob odpiranju. Prostor za klasičnimi vrati mora biti prazen. Tako je prostor za vrati in okoli vrat v celoti neizkoriščen. To je mogoče še dopuščal star način gradnje hiš in stanovanj. Moderne zasnove pa klasična vrata vse bolj nadomeščajo drsna vrata.

Drsna vrata so boljša kot klasična. Kot smo že omenili je ena izmed bistvenih prednosti kvalitetnejša izraba prostora.

Neslišno odpiranje

Moderna vodila nam omogočajo praktično neslišno odpiranje. Torej lahko pozabimo na to, da nas bo zbudilo in zdramilo loputanje z vrati. Vrata so lahka za odpiranje in jih bodo brez težav odpirali tudi majhni otroci. Hkrati odprta vrata ne bodo predstavljala nevarnosti zanje, saj odprta klasična vrata z robovi kar kličejo po nesreči. In ravno oni bodo v hiši ali stanovanju veseli, če bodo imeli na voljo več prostora. Tudi odrasli pa se lahko strinjamo, da so večji prostori na splošno prijetnejši za bivanje.

https://www.youtube.com/watch?v=_FyKOUhhd4Y&t=15s

Drsna vrata načrtujemo ob novogradnji ali prenovi

Že ob načrtovanju izgradnje objekta je danes nujno, da načrtujemo tudi uporabo drsnih vrat. Tako bomo lahko drsna vrata lahko vgradili praktično v vse stene in sploh ne bodo zavzele nobenega prostora. Projektanta, v kolikor tega ne predvideva, lahko sami lahko opozorimo na možnost uporabe drsnih vrat. V kolikor pa se lotimo prenove hiše ali stanovanja, tudi ta prenova lahko vključuje boljši izkoristek prostora z uporabo drsnih vrat. Prenove se je potrebno lotiti z veliko mero premisleka, preden se lotimo gradnje.

Talne površine lahko ostanejo praktično enake, kar nekaj sprememb pa zahteva poseg v stene. Odstranitev klasičnih vrat in podbojev, ter namestitev novih drsnih vrat zahteva nekaj sprememb. Kot smo omenili, še najboljša variantna so vgradna drsna vrata, ki se celoti skrijejo v steno. Predvsem pride to v poštev pri suhi gradnji z knauf predelnimi stenami. Spremembe pa niso takšne, da bi predstavljale velike težave, veliko več kot težav je pridobljenega prostora.

Vse študentske sobe so enoposteljne, na novo in moderno opremljene in imajo vse stroške vštete v ugodno ceno najemnine! V njih se nahaja pisalna miza s stolom, LCD TV sprejemnik, priključek za internet, omara, postelja in police. Preberi več …

Similar Posts:

Close