Zavarujmo svoje telo pri vožnji z motorjem

Motoristična oprema nas naredi bolj vidne

Vožnja z motorjem predstavlja oddih od vsakodnevnega življenja. Je izjemno zabavna in sproščujoča aktivnost, vendar ni brez svojih nevarnost. Na cesti smo vedno izpostavljeni ogromno različnim rizičnim elementom. Te pa so lahko nevarni za voznika in za sam motor. S primerno motoristično opremo pa zavarujemo sebe in smo lahko bolj skoncentrirani na vožnjo z motorjem. Poleg tega pa se bomo tudi manj utrudili in se počutili bolj udobno. Tako je primerna oprema ključnega pomena za vsakega zavestnega motorista.

Rokavice nudijo zaščito in udobje našim rokam

Med vožnjo motorja se naše roke hitro utrudijo. Temu je tako, saj držijo krmilnik motorja na mestu. Obenem pa razgibana cesta zahteva od nas, da vsake nekaj sekund prilagodimo svojo smer. Veter, vlaga ter drugi vremenski vplivi pa spravljajo naše roke pod dodaten stres. Naše roke se tako pričnejo potiti in zdrsavati z balance. To je izredno nevarno, saj je en padec dovolj, da se resno poškodujemo.

Rokavice pa zavarujejo naše roke pred soncem, vetrom, mrazom in vročino. Vsi motoristi se zavedajo, da se med vožnjo lahko v zraku znajde kak kamen, veja ali drug predmet. Te predmeti pa hitro porežejo in drugače poškodujejo prste na rokah. Tako so primerne rokavice nujna motoristična oprema, ki omogoča bolj brezskrbno in kvalitetno vožnjo.

Motoristična obleka nas naredi bolj vidne

Ni nujno, vendar se je pametno na dolge vožnje odpraviti z bolj vidljivimi oblačili. Ta imajo lahko odsevne površine, ki omogočajo, da nas drugi vozniki hitreje opazijo. Raziskave so pokazale, da na 1000 nesreč z motorjem, so samo trije motoristi nosili svetlo obarvana oblačila. To je izredno pomembna statistika, ki nam pove, da se s primernimi oblačili veliko lažje izognemo potencialnim nezgodam.

Motoristična oprema: jakne
Motoristična oprema: jakne

Tudi, če nimam odsevnih in barvitih oblačil, lahko na njih dodamo odsevnike. Te so zelo ugodni za nakup in jih brez težav namestimo in odstranimo z oblek. Na vso motoristično opremo lahko tudi namestimo odsevni trak. Ta se hitro opazi v žarometih nasproti in poleg vozečih vozil.

Odlično opremo za motoriste lahko zasledimo na spletni strani www.yogi.si. V ponudbi imajo tudi ogromno različnih dodatkov za motorje vseh vrst.

Materiali motorističnih oblačil so pomembni

Večino motoristične opreme, kot so jakne, hlače in rokavice je narejenih iz raznih med seboj si različnih materialov. To je povečini usnje, saj je izredno odporno na odrgnine, udarce in poškodbe. Je pa tudi res, da je to najdražji material.

Kot alternativo imamo na izbiro veliko sintetičnega tekstila z vgrajenimi tehnologijami zaščite pri padcih in ohranjanju telesne toplote. Večino spletnih in fizičnih trgovin nudi serije različnih jaken in drugih oblačil v svoji ponudbi.

Pomembno pa je, da pri nakupu opreme upoštevamo:

  • Vrsto motorja, ki ga vozimo
  • Sezono v letu in vremenske razmere
  • Naša sredstva, ki jih lahko zapravimo za nakup opreme za motor

V vsakem primeru je motoristična oprema enako pomembna kot motor, ki ga vozimo. S primernimi oblačili se bomo zavarovali pred vremenom in možnimi poškodbami.

Similar Posts:

Close