Rastlina ščitovka velja za prvo sobno rastlino

Če malce pobrskamo po spominu in se poskušamo spomniti najbolj pogoste rastline nekoč, rastline, ki je krasila naš dom. Je morda to ščitovka? Glede na značilnosti in lastnosti te, nas seveda ne preseneča dejstvo, da je še zmeraj zelo priljubljena. Kar pa je najbolje pri ščitovki, pa je predvsem njena trdoživost in nazadnje tudi življenjska doba. Tako močna rastlina, ki lahko z nami preživi tudi vel desetletij, zato je pri marsikomu postala tudi del družinske dediščine, katera se prenaša iz roda v rod. 

Je sicer azijska rastlina, v Evropo se je razširila v času viktorijanske Anglije in kar je zanko precej zanimivo, je tudi to, da nekateri poročajo, da bi naj šlo za prvo sobno rastlino. Torej, prva rastlina, ki je krasila takrat domove. In tudi rastlina, ki je danes zelo priljubljena in jo srečamo v mnogokaterem domu ali drugem prostoru. 

Je rastlina, ki bo razbremenila vsak prostor, vanj vnesla veliko energije in polepšala prostor s svojo edinstvenostjo in kakovostjo.

Pri negi rastlin je seveda zelo pomembno, da upoštevamo to, da je vsaka rastlina drugačna. Morda bodo za eno določeni pogoji idealni, pri drugi pa bodo povzročili popolno uničenje. In tako je nujno, da še predno rastlino vnesemo v prostor, s eo njej pozanimamo. Kaj pravzaprav pričakuje oziroma zahteva? Ali ji bomo lahko nudili ustrezno nego? Če da, je seveda smiselno, da se zanjo odločimo, če se nam ta odpade. Ne glede na to, ali gre za ščitovko ali katerokoli drugo rastlino. 

Ščitovka je vsekakor zelo posebna rastlina in resnično ima zelo zanimive korenine, ki se tudi v primeru, da jih odrežemo, naprej razvijajo. Vsekakor o njej obstaja kar nekaj zanimivih zgodb, ki v nas prebudijo zanimanje in morda tudi željo, da bi si jo lastili. Gre za staro rastlino, katero so običajno zamenjale današnje novodobne rastline. Morda pa ščitovko najdemo pri katerem znancu, sorodniku ali prijatelju. Namreč, morda je resnično že del njihovega življenja vrsto let, saj se običajno obdržijo tako dolgo. 

Pri marsikateri rastlini je potrebna precejšnja pozornost, ne pa tudi pri ščitovki, ki je sicer znana po nezahtevni negi. Kar je odlično, je tudi to, da gre za rastlino, ki bo razbremenila katerikoli prostor, vanj vnesla odlično energijo in prostor polepšala s svojo izjemnostjo in kakovostjo. Če iščete rastlino, ki bo res lep čas z vami, tudi z minimalno nego, potem je omenjena pravšnja izbira. 

Rastline imajo seveda ogromno pozitivnih učinkov na vsak prostor, v katerem se nahajajo in nazadnje tudi na tiste, ki živijo skupaj z njimi.

Similar Posts:

Close