Zobne luske za hitro preobrazbo nasmeha

zobne luske

Zobne luske veljajo za zelo priljubljeno estetsko zobno storitev. Pogosto takšne tanke keramične fasete imenujemo tudi estetske, porcelanske ali keramične luske. A ne glede na poimenovanje je zanje značilno, da se jih praviloma pritrjuje na sprednje, včasih pa tudi na stranske zobe. Z njimi želimo dobro preobraziti nasmeh. Lahko rečemo, da so ravno luske za zobe tista vrsta storitve, s katero lahko v zobozdravstvu dosegajo lepši nasmeh.

Pri izdelovanju omenjenih lusk pa moramo seveda na razpolago imeti najmodernejšo tehnologijo. V kombinaciji s tehnologijo mora biti prisotno še znanje. Oboje skupaj za naročnika oziroma pacienta pomeni boljšo in varnejšo estetsko zobozdravstveno storitev.

Odločitev za zobne luske

Luske za zobe so na sploh zelo priljubljene, saj lahko presenetljivo dobro izboljšujejo naš nasmeh. Obenem so naši zobje lahko videti povsem naravno in realistično. Na sploh zobne luske torej pomagajo pri reševanju številnih težav z zobmi. Če nam na primer ni najbolj po volji barva naših zob ali pa si jih želimo na hitro kar trajno pobeliti, imamo morda odkrhane robove ali bi na sploh radi spremenili obliko svojih zob, so v vsakem primeru luske odlična rešitev. Če so v ustih pravilno nameščene, potem lahko grizemo vso hrano, ki si jo želimo.

Zobne luske za najlepši nasmeh
Ravno luske za zobe so tista vrsta storitve, s katero lahko v zobozdravstvu dosegajo lepši nasmeh.

Najpogosteje se ljudje za zobne luske odločajo, če so njihovi zobje videti zabarvani, če imajo ozek zobni lok, če imajo neenakomerno postavljene zobe v loku, če imajo med zobmi razmik, če je površina zoba nekoliko neravna ali luknjičasta, če so torej robovi zob odkrhani.

Prevleke ali raje luske?

Namesto zobnih lusk se lahko odločite tudi za prevleke. A v primerjavi z njimi so luske bistveno manj invaziven poseg. Ker je debelina lusk nekje med 0,2 in 0,7 milimetra, to pomeni, da je brušenje zobu le minimalno ali pa ga sploh ni potrebno pobrusiti. Luska se na zobno sklenino prilepi s posebnim postopkom, kar ji daje odpornost na sile in omogoči dolgotrajnost. Z luskami se tako lahko na preprost način spremeni barva, položaj, oblika in ne nazadnje tudi dolžina zob.

Prevleke ali zobne luske – kaj je boljše za vas?

Ena od ključnih prednosti za zobne luske pa je vsekakor odlična estetika. Če so pravilno nameščene, imajo povsem naravni izgled, saj lepo posnemajo zobno sklenino.

Similar Posts:

Close