Predpasniki ne predstavljajo samo delovne obleke

Vrste predpasnikov

Pri opravljanju gospodinjskih del uporabljamo najrazličnejše pripomočke. Pomembno vlogo, zlasti pri kuhanju, imajo zagotovo tudi predpasniki. Slednji koristijo še pri drugih dejavnostih, ker veljajo za nadvse praktičen dodatek k oblačilom. Uporabljamo jih pravzaprav vsi, ki si pri svojem delu ne želimo umazati obleke. Sicer pa je predpasnik zelo dobra izbira tudi za malčke, ki se na primer igrajo z glino, plastelinom ali pa slikajo.

Med najpogostejše vrste predpasnikov sodijo tisi, ki imajo samo eno naramnico okoli vratu, trakove v pasu, ki jih zavezujemo za hrbet. Nekateri predpasniki pa vključujejo še rokave. Te navadno uporabljajo profesionalni kuharji. Segajo od vratu do sredine stegen, tako kot je to značilno za klasično vrsto takšnega pripomočka. Na voljo so še takšni, ki segajo samo od pasu navzdol. Zavezujejo pa se na hrbtu ter torej ne pokrivajo zgornjega dela telesa.

Iz kakšnega materiala je lahko izdelan predpasnik?

Najpogosteje so predpasniki izdelani iz blaga. Navadno iz bombaža ali pa iz kakšne umetne mešanice. Takšni se lahko preprosto operejo kar v pralnem stroju. Najpogosteje jih uporabljajo profesionalni kuharju pa tudi domače gospodinje.

Na voljo so še takšni iz plastike in polivinila. Ključna prednost teh je, da lahko nastalo umazanijo še isti hip odstranimo z njih. Kljub temu pa na tem predpasniku ni priporočljiva uporaba kemičnih sredstev za odstranjevanje madežev. Nanje še najbolj prisegajo ljudje, ki imajo pogosto opravke z barvami ter podobnimi sredstvi. Starši jih na primer namenjajo svojim malčkom pri ustvarjanju z najrazličnejšim umetniškim materialom.

vrste predpasnikov za odrasle s smešnimi napisi

Predpasniki iz pravega usnja pa so po drugi strani zaželena izbira za vse tiste, ki se ukvarjajo z nekoliko težjimi oziroma zahtevnejšimi poklici. Za takšno vrsto pripomočkov je značilno, da so izjemno trpežni ter imajo zato dolgo življenjsko dobo.

Predpasnik kot modni dodatek

Dandanes predpasniki še zdaleč ne veljajo samo za del delovnih oblačil. Ljudje jih uporabljamo tudi kot modni dodatek. Na trgu lahko izbiramo med najrazličnejšimi vrstami – z vsemi možnimi motivi ter vzorci. Lahko si ga naredimo tudi po meri.

Najrazličnejše vrste predpasnikov z motivi
Na trgu lahko izbiramo med najrazličnejšimi vrstami predpasnikov – z vsemi možnimi motivi ter vzorci.

Ponudniki vam omogočajo nakup smešnih, elegantnih, modernih in ne nazadnje še povsem tradicionalnih predpasnikov. Po meri pa si lastnega lahko naročite kar v eni od spletnih prodajaln, kjer so na voljo še drugi kosi modnega tekstila.

Similar Posts:

Close