Korekcijska očala so namenjena korekciji slabovidnosti

Korekcijska očala so namenjena korekciji slabovidnosti oziroma za kratkovidnost ali daljnovidnost. Na voljo so v različnih oblikah in barvah okvirja, od česar je v veliki meri odvisna tudi cena. Izbirate lahko med modeli za ženske in moške.

Ko vas zanimajo korekcijski okvirji za očala, morate v prvi vrsti upoštevati predvsem predpisano dioptrijo. To pomeni, da je pred njihovim nakupom praviloma obvezen obisk optike. Naslednji korak narekuje, da se odločite za vrsto okvirjev. Ti dajejo očalom lahko zelo lep modni dodatek. Praviloma pa se oblika okvirjev za korekcijska očala izbira glede na obliko obraza. Če imate na primer podolgovat obraz, je pametno poseči po večjih okvirjih. Ti na videz zmanjšajo obraz. Če pa je vaš obraz bolj okrogle oblike, v poštev pridejo korekcijski okvirji za očala kvadratne oblike.

Okvir za očala je več kot le modni dodatek.

4 pomembne lastnosti korekcijskih očal

Pri izbiri okvirja za korekcijska očala je dobro razmisliti torej o obraznih potezah, ki jih najbolj želite poudariti. Prav tako o tistih, ki jih želite prikriti oziroma jih narediti bolj neopazne. Na sploh morate biti pri izbiri okvirjev za očala pozorni na 4 ključne karakteristike. To so:

  • oblika,
  • barva,
  • velikost,
  • material.

Velikost pa tudi obliko okvirjev za korekcijska očala v veliki meri narekuje sama oblika obraza. Prav tako tudi modne smernice in želja po zakrivanju oziroma po poudarjanju določenih potez na obrazu. Izbira barve je odvisna od tega, kako temna ali svetla je vaša polt, prav tako kakšna je barva vaših oči, las ter obrvi. Za piko na i poskrbi še modni slog oziroma barve, ki so najpogosteje del vaših oblačil.

Oblika korekcijskega okvirja za očala

Korekcijski okvirji za očala so lahko najrazličnejših oblik. Pri izbiri bodite pozorni zlasti na to, kakšne oblike je vaš obraz. Korekcijski okvir pravokotne oblike je denimo dobrodošla izbira za vse tiste, ki imate okrogel obraz. Če je vaš obraz kvadratne oblike, pa vam bo optik po vsej verjetnosti svetoval oziroma predlagal očala brez okvirja okrog stekel. Takšni korekcijski okvirji za očala že na pogled zmehčajo bolj ostre poteze na obrazu.

Trikotna oblika obraza s širšim čelom ter izrazito ozko brado narekuje tanjši okvir ali korekcijska očala brez okvirjev okrog stekel.

Similar Posts:

Close