Razumevanje vašega poslovanja – ključ do uspešne spletne trgovine

Izdelava spletne trgovine, ki ne izstopa le po vizualni privlačnosti, temveč tudi po prodajni učinkovitosti, predstavlja kompleksen proces. Na eni strani nanjo vplivajo strategije, ki jih določata trg in tehnologija, na drugi strani pa želje in potrebe naročnikov. Razumevanje vašega poslovanja je temeljnega pomena, saj si prizadevajo ustvariti spletno trgovino, ki jo ne le odlikuje tehnična dovršenost, temveč je zasnovana tako, da usmerja obiskovalce k uspešnim nakupom.

Spletna trgovina vam omogoča, da dosežete kupce kjerkoli in kadarkoli, ne glede na geografsko lokacijo.

Postavljanje ciljev – ključna prva stopnja k uspehu

Preden se lotite izdelave spletne trgovine, je ključno postaviti jasne cilje, katerih želite doseči. Ta korak je nujen, saj nam omogoča, da vam nudijo boljše nasvete in prilagodijo izdelavo spletne trgovine vašim potrebam. Pri tem razmišljate o načinu plačila, dostavi, upravljanju zaloge, integraciji z računovodskim sistemom, povezavi s socialnimi omrežji, izvajanju prodajnih akcij in drugih marketinških strategijah. Na začetnem sestanku vam bodo pomagali oblikovati jasne cilje, ki bodo usmerili pot izdelave vaše spletne trgovine.

Načrtovanje spletne trgovine – ustvarjanje osnov uspešnega projekta

Pri načrtovanju spletne trgovine združujejo smernice odlične uporabniške izkušnje, tehnične optimizacije ter vaše individualne želje. Skrbno preučijo cilje, ki vključujejo povezovanje z računovodskimi programi, uvedbo plačilnih sistemov na daljavo, organizacijo dostave in še več. Vsak vidik je premišljeno načrtovan, da dosežemo vaše poslovne cilje.

Celoten proces do uspešnega zaključka

Samo izdelavo spletne trgovine razdelimo v tri ključne faze:

 • Načrtovanje in izdelava dizajna: V tej fazi oblikujejo vizualni koncept vaše trgovine, ki odraža vašo blagovno znamko in privlači ciljno občinstvo.
 • Programiranje: Sledi tehnična izvedba, kjer programirajo funkcionalnosti in zagotovijo, da spletna trgovina deluje gladko in brezhibno.
 • Testiranje: Vsako funkcijo in detajl temeljito preverijo in preizkusijo, da zagotovijo brezhibno delovanje vaše spletne trgovine.

Za vsako od teh faz določijo natančen časovni načrt in dodelijo ekipo strokovnjakov, ki je odgovorna za vsak korak. Poleg tega vam zagotovijo osebno podporo z dodelitvijo kontaktnega osebnega skrbnika, ki vam pomaga in vas vodi skozi celoten proces izdelave spletne trgovine.

Zagotovitev brezhibnega delovanja

Preden vaša spletna trgovina ugleda luč sveta, je nujno, da jo skrbno preizkusijo. Določimo posebno ekipo, ki je odgovorna za preverjanje ključnih funkcij in procesov. Med najpomembnejšimi so:

 • Delovanje plačila na daljavo: Preverimo, ali plačilni sistem deluje brezhibno in varno.
 • Nakupni proces (košarica): Preizkusijo vsak korak nakupa, vključno s košarico in zaključkom nakupa.
 • Elektronsko sporočanje med trgovino in kupcem: Zagotovijo, da komunikacija med vami in vašimi strankami poteka nemoteno.
 • Zapisovanje naročil: Preverijo, ali se vsako naročilo zanesljivo zabeleži in dokumentira.

Poleg tega preverijo tudi osnovne funkcionalnosti spletne trgovine:

 • Delovanje gumbov: Vsak gumb in interaktivni element preizkusijo, da se prepričamo o odzivnosti.
 • Delovanje prijave (uporabniški portal): Preverijo pravilnost prijave in uporabniških podatkov.
 • Prikazovanje izdelkov v katalogu: Poskrbijo, da so vsi izdelki pravilno prikazani in opisani.
 • Delovanje filtrov in iskalnika: Preizkusijo funkcionalnost filtrov in iskalnika za enostavno navigacijo po izdelkih.
 • Uporabniška izkušnja od vstopa do nakupa: Celoten proces uporabniške izkušnje, od prvega obiska spletne strani do končnega nakupa, je natančno pregledan.

V testiranje aktivno vključijo tudi vas, cenjene naročnike, da zagotovijo, da vaša spletna trgovina deluje točno tako, kot ste si zamislili.

Objava spletne trgovine

Ko spletna trgovina uspešno prestane testiranje, je čas, da jo predstavijo svetu. Za to je potrebna registrirana domena, ki postane spletni naslov vaše trgovine. Po registraciji premaknejo vašo trgovino iz testnega strežnika na produkcijski strežnik ter jo objavijo na spletu. S tem je vaša trgovina pripravljena na sprejem prvih obiskovalcev in kupcev.

Similar Posts:

Close